Hemlängtan

Stockholm är staden
Stockholm är ju världens bästa stad. Det vet väl alla redan? Stockholm är bra på alla sätt, människorna är trevliga, staden är vacker, det finns vatten och kanaler som gör den ännu vackrare det är liksom inte bara arkitekturen som  är så otrolig, den är i lagom storlek, det är enkelt att ta sig runt, både med bil och till fots men också kommunalt OCH till och med så är det enkelt med båttransport i stockholm

Jag bor just nu i sydney och har gjort det i snart ett år. Och nu känner jag hur hemlängtan börjar komma och smyga sig på. Och jag har aldrig förstått personer med hemlängtan för jag har aldrig känt det förut, men alltså det är verkligen det värsta som finns när det slår till hårt. Det engelska ordet är homesick och det tycker jag är ett bättre ord eftersom att det är verkligen som att man blir sjuk. Man kan inte göra något åt det och man ser ingen väg ut ur det. Det är verkligen den värsta känslan. Men sen när den går över igen så kan man inte riktigt förstå känslan igen. Det är konstigt. Men jag tror att det är viktigt att man kommer ihåg att det faktiskt bara är en känsla, precis som ilska eller lycka - så förr eller senare så kommer det att gå över!

Men nu ska jag snart hem och hälsa på i sverige och det ska bli så roligt, jag har ju inte träffat någon i min familj eller några kompisar hemifrån på så sjukt länge nu så jag ser verkligen fram emot det! Och jag hoppas lite också att det ska påminna mig lite om varför jag åkte därifrån så att hemlängtans känslan inte kommer och hälsar på mig sen på ett tag efter det.